måndag 19 november 2012

Det här är Isak, åtta månader imorgon



Fysiskt:
73,5 centimeter lång och 9.41 kilo tung liten person. Har vuxit ur babygymmet, babysittern och är på väg ut ur babybjörnen.

Färdigheter:
Igår satte han sig upp själv första gången. Sedan ett par veckor tillbaka ålar han baklänges, men fattar själv inte varför alla gånger. Tar sig fram i gåstol eller på mage, med draghjälp så som stabila möbler. Om någon håller hans händer när han står förstår han principen med ena foten framför den andra. Han kan gunga från sittande till liggande ställning och har han tur och rätt underlag kan han komma upp i krypställning. Pincettgreppar allt. Börjar bli helt okej på att sova om han har napp, fast ibland vaknar han och då blir han så ledsen att det kan ta en timme att trösta honom. Har väldigt mycket att berätta, som ingen förstår. Tre tänder kämpar sig långsamt upp. Når allt.

Person:
Spralligast i det här hushållet. Morgonpiggast med. Älskar att bli sjungen för. Tycker att Mupparna är det roligaste som finns. Är ganska pratig - helst mitt i natten eller tidigt, tidigt på morgonen när alla andra föredrar att sova. Vill gärna leka med sådan som kan vara skadligt, typ varm soppa, sladdar och knivar. Gillar när det ekar och ropar därför alltid när vi kommer ut i trapphuset. Är omåttligt förtjust i sin egen spegelbild. Tycker om att få sina tänder borstade. Blir rädd för andra barn om de låter högre än han själv.

Äter:
nästan bara gröt och fruktpuré. Viss lagad mat funkar, amning är sedan ett par dagar tillbaka helt uteslutet.


Går under namnen: Isak, Korven, Snorpen, Fisen och Skrutt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...