tisdag 18 september 2012

Det här är Isak, sex månader om två dagar


Fysiskt:
71 centimeter och 8.650 kilogram unge som ständigt är i gasen och eventuellt har en tand på väg (han ligger ju inte riktigt still tillräckligt länge för att man ska få en klar uppfattning om läget i munnen).

Färdigheter:
Når saker på ett avstånd som egentligen borde vara fysiskt omöjligt med tanke på längden på hans armar. Har förmodligen hittat alla röstlägen nu. Morrar när han biter tag i saker. Sitter helt utan stöd så länge han inte sträcker sig efter något - då får han slagsida eftersom att balans inte är hans största talang än. Låtsashostar. Bankar i bord. Plaskar med vatten. Drar saker över huvudet. Sover på sidan. Kan bli så arg att man hör hur det river i halsen.

Person:
Sprallig liten filur som, om möjligt, blir mer och mer nyfiken varje dag. Gillar, nej älskar, sladdar och tvättlappar. Skrattar ofta, men extra mycket när han är precis lagom trött. Leker gärna med muggar och decilitermått samt Barbalala och det mesta annat han kan suga på. Tycker om babysim. Är kompis med katten Sabbat (och Sabbat har väl lärt sig tolerera Isak tillbaka). Är av uppfattningen att allt bör slickas på minst en gång per dag - även Sabbats svans och luften när det blåser. Blir glad av morgnar, skötbord, klapplekar och träd. Blir arg av att tvingas sova när han är trött. Orkar inte riktigt med en mor som petar honom i munnen i hopp om att se den där eventuella tandsprickningen som kanske är på gång. Är så himla, himla rolig.   

Har slutat:
pluta med underläppen när han är ledsen.


Äter:
en portion gröt, ärtpuré eller mosad banan utöver amningen, varje dag.


Går under namnen: Isak, Korven, Gnällkorven och Fisen fortfarande. Ibland får han heta Jonsson.

Tidigare: en månad, två månader, tre månader, fyra månader, fem månader.

2 kommentarer:

  1. Haha stackars alla dessa bebisar med mammor som petar dem i munnen stup i kvarten. Gael har också en sådan mamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att Isak har slutat med sin eventuella tandsprickning i protest, för nu verkar det plötsligt inte vara något på gång alls i munnen!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...